Hittade recept på sufflé hos Sköna Hem, ser den inte underbar ut?
Sufflé med lingon och choklad
6–8 portioner
Lingonkompott
200 g lingon eller valfria bär (frysta går bra)
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 msk citronsaft
3 cl sprit
smält smör till formarna
6–8 bitar mörk, god choklad
florsocker
Maräng
100 g äggvita (från 3 små ägg)
1 tsk citronsaft
4 msk socker
Lingonkompott: Koka upp lingon och socker till en kompott, rör ut potatismjölet i citronjuicen och red av kompotten med blandningen. Låt koka 1 minut från första bubblan. Dra sedan av lingonkompotten från spisen. Tillsätt spriten och täck med plastfilm så att kompotten håller värmen. Pensla formarna och sätt dem i frysen.
Sufflé: Vispa samman äggvita, citronjuice och socker till en styv maräng. Vispa ner 1/3 av marängen i den heta kompotten. Häll sedan tillbaka den heta blandningen i resten av marängen och vänd försiktigt ned allt så att smeten blandas väl. Ta ut formarna och spritsa eller häll smeten i dem. Stick ner en bit mörk choklad i varje form. Stryk med tummen runt kanten på varje form så att sufflén lättare kan lyfta från kanten. Frys tills sufflén ska gräddas – hit kan du förbereda.
Precis innan servering: Grädda suffléerna i 200 grader i ca 15 minuter i mitten av ugnen. Sufflén ska lyfta från formen. Sikta över lite florsocker när du tagit ur suffléerna ur ugnen. Servera dem varma.
6–8 portioner
Lingonkompott
200 g lingon eller valfria bär (frysta går bra)
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 msk citronsaft
3 cl sprit
smält smör till formarna
6–8 bitar mörk, god choklad
florsocker
Maräng
100 g äggvita (från 3 små ägg)
1 tsk citronsaft
4 msk socker
Lingonkompott: Koka upp lingon och socker till en kompott, rör ut potatismjölet i citronjuicen och red av kompotten med blandningen. Låt koka 1 minut från första bubblan. Dra sedan av lingonkompotten från spisen. Tillsätt spriten och täck med plastfilm så att kompotten håller värmen. Pensla formarna och sätt dem i frysen.
Sufflé: Vispa samman äggvita, citronjuice och socker till en styv maräng. Vispa ner 1/3 av marängen i den heta kompotten. Häll sedan tillbaka den heta blandningen i resten av marängen och vänd försiktigt ned allt så att smeten blandas väl. Ta ut formarna och spritsa eller häll smeten i dem. Stick ner en bit mörk choklad i varje form. Stryk med tummen runt kanten på varje form så att sufflén lättare kan lyfta från kanten. Frys tills sufflén ska gräddas – hit kan du förbereda.
Precis innan servering: Grädda suffléerna i 200 grader i ca 15 minuter i mitten av ugnen. Sufflén ska lyfta från formen. Sikta över lite florsocker när du tagit ur suffléerna ur ugnen. Servera dem varma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar