29 april 2011

Krigsfält...

Kan säga att trädgården ser ut som ett krigsfält just nu... Har varit väldigt negativ och pessimistisk idag, kändes som att allt krånglade och "gick fel". Tur, tur att alla i min omgivning (nästan) stod ut med klagomålen för det blev ganska bra ändå till slut.

MYCKET hårt arbete återstår... Men jag kan i alla fall glädjas åt följande:

  • 3 st glanskörsbär är planterade
  • 3 st klotkörsbär är planterade
  • Ungefär hälften av thujahäcken är planterad
  • Gungställningen är ihopmonterad

Imorgon fortsätter vi plantera häck. Det borde ha varit gjort redan för några dagar sedan, men vi fick inte hit grävaren förrän igår på eftermiddagen. Och med facit i hand skulle det ALDRIG, ALDRIG gått att gräva häckdiket för hand. Det har varit tungt nog att fixa finliret efter grävmaskinens framfart.

Finns det något råd jag kan ge framtida husbyggare så är det att se till att planera trädgården i samband med husbygget, dvs se till att det finns ca 40 cm matjord där ni ska ha rabatter och förbered genom att gräva dike för häck osv. Vet ni inte hur trädgården ska se ut, ta hjälp av en trädgårdsarkitekt! I förhållande till vad ett nytt hus kostar är det en liten kostnad i sammanhanget, och sparar troligtvis pengar i slutändan då ni slipper kostsamma misstag.

Nu ska en trött trädgårdsarbetare gå och sova sin skönhetssömn, för imorgon är en ny dag med fortsatta trädgårdsutmaningar...

Inga kommentarer: