6 november 2011

Helgens final.

Sen middag, ett glas vitt och bastubad fick avsluta den här söndagen. Förkylningen känns mycket bättre, men lite envis rethosta hänger fortfarande kvar. Och så var det ju den där orkeslösheten.

Här hemma läses böcker som aldrig förr. Härliga, sprudlande barnböcker förstås. "Mera, mera" säger dottern förtjust så fort vi läst klart, och så hämtar hon bok efter bok... Nästan så det blir lite tröttsamt, men jämfört med att sitta och titta på katter på Youtube (som är en annan av hennes favoritsysselsättningar för tillfället) så är ju lässtunderna helt underbara!

Hittade en bild av en sådan här barnbokhylla i Hus&Hem för ett bra tag sedan, och nu drömmer jag om att snickra en sådan till dotterns rum. Superfina!
BILD; STYLEROOM
För övrigt så funderar vi på att flytta. Men vi vet inte vart och när. Men nu har till och med sambon börjat engagera sig i planerna, så det känns mer lovande än någonsin. Funderingarna är kanske inte så dramatiska som de låter. Vi ska inte sälja villan eller så. Bara ändra om rumsfördelningen här hemma. Men vi vet inte var vi ska bo... Har ju planer på att fixa till dotterns riktiga rum uppe på övervåningen. Frågan är ju då, bör vi flytta upp med henne? Fixa till vårt sovrum uppe i gästrummet? Och ryms vår 180 cm säng in i det lilla rummet? Och är det faktiskt rimligt att tvååringen ska ha det största rummet?

Alla ni som möblerar om var och varannan vecka där hemma drar väl en djup suck just nu. "Det ska väl inte vara så jävla svårt, det är ju bara att flytta!" Men för mig är det inte så enkelt, jag orkar inte hålla på flytta runt och ändra om hela tiden. Så därför måste det blir bra på en gång. Frågan är bara hur?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Flytta upp allihopa och så får Livia det "lilla" rummet och ni det stora. Vi bodde ju också nere först men efter att vi tog beslutet att flytta upp kändes det så mycket bättre, för då använde vi ju hela huset :) Och era sovrum där uppe är så mysiga! kram MalinJ

Anna sa...

Jag håller precis med Malin! Som vi pratade om förut: Både du & jag har ju klarat oss finfint i pyttesmårum! :)


Ps. Du får inte skrämmas sådär! Jag trodde ni typ skulle dra ner till Skåne eller något utan att du sagt nåt!

Mikaela sa...

Anna: Skåne?! Skulle inte tro det, haha

Tack för hjälpen!