8 oktober 2011

Drömmar som läggs på is, men som vaknar till liv igen.

Just hemkommen från personalfesten på Silverskär. God mat och trevligt sällskap, men en lugn kväll som slutade tidigt för min del. Ganska skönt att komma hem ändå, eftersom vi åkte iväg redan på eftermiddagen. Otroligt mysig atmosfär därute, och det har varit en upplevelse i sig att få besöka ön.

Här hemma är det svinkallt, och jag hatar att erkänna det men jag har inte en aning om hur jag reglerar värmepumpen. Tror nämligen det ska göras nåt mer än att vrida på termostaterna här inne. Förstås är M bortrest när jag behöver honom... Håller på eldar för fullt i braskaminen istället, så förhoppningsvis sprider värmen sig vidare i huset om ett tag. Under tiden får en skön morgonrock och mormors stickade sockor hålla mig varm.

Har plockat fram en hel hög med inredningstidningar ur mitt arkiv. Har nämligen fått i uppdrag att försöka hjälpa mina föräldrar med att välja färg och tapeter nu när de ska renovera lite hemma. För tillfället har jag inte några idéer överhuvudtaget, och vet inte riktigt hur jag ska komma vidare. Dels har de helt annan smak än jag, och dels ska de behålla samma möbler osv. Känns som att det är lättare att få till en helhet då man börjar från noll.

Jag vet inte om det är höstvindarna, de tända ljusen eller allt tedrickande men drömmen om ett bibliotek har kommit tillbaka. Föreställer mig själv uppkrupen i en stor fåtölj omgiven av höga bokhyllor fyllda med böcker, gamla fotoalbum och favorittidningarna snyggt sorterade... Här hemma finns det inget utrymme för ett bibliotek, så dessa drömmar stannar nog här.

Men visst skulle det vara fint?BILD; SKÖNA HEM

Inga kommentarer: