31 december 2012

Nyårsafton i sikte.

Igår kom äntligen en efterlängtad pappa och man hem. Att vara ensam med busig (och trotsig) 3-åring och två hundar när barnet är sjukt, uppfarten behöver skottas, ishalka råder och outhärdlig foglossning härjar. Det är inte roligt! Men nu är det över. Jag beundrar verkligen alla ensamstående mammor där ute, ni är fantastiska!

Snart är det dags att förbereda kvällens förrätt som ska få stå och dra i sig alla läckra aromer. Har inte hittat något ultimat recept, så det blir en egen mix av det som jag tycker lät godast. På menyn står ceviche! Vår ska innehålla lax, räkor, lime, vitlök, gurka, mango, avokado, chili, färsk koriander, bladpersilja och schalottenlök.Till det serveras stenugnsbakad, vitlöksgratinerad baguette.I kylen väntar den klassiska oxfilén som ska serveras med ugnsrotsaker & rödvinssås. Till dessert blir det exotisk fruktsallad och vitchokladglass. I år lagar vi maten tillsammans med våra gäster, vilket ska bli både skönt och roligt. No stress!

Så vad bjöd 2012 på då? En hel massa bröllopsplanering i början av året, svärmors fantastiska högvinst på Triss, nytt jobb och nya utmaningar, trädgårdsarbete, bröllop, bröllopsresa, missfall, 30-årsfest, graviditet, Karibienresa och en massa annat smått och gott. Livet är ju som det är, och innehåller både roliga och mindre roliga saker. Men om vi inte fick uppleva tråkigheter och svåra perioder, hur skulle vi då kunna uppskatta allt det där andra? De små sakerna som egentligen visar sig vara "the big things", och som gör livet värt att leva och kämpa för.

1 kommentar:

Jessica Sundberg (f.d Selander) sa...

Ja tänk så mkt man hinner med på ett år!? Härligt med Karibien OCH bröllopsresa. Tråkigt med ert missfall, hur vanligt det än sägs vara så är det väldigt tungt. Vi hade också ett innan vår lilla Meja kom, nog tidigt men ändå jobbigt. Gott nytt 2013! Kram