8 juni 2011

Sommarmat.

Det här receptet fick jag av min kära kusin M som tips på förrätt nu i sommar. Har inte hunnit laga det själv men enligt M är det riktigt gott!

FÄRSKPOTATISCRÈME MED ROM


För 6 personer:

600 g färskpotatis
Ca 2,5 dl vispgrädde
Ca 1,5 dl vatten
2 msk smör
0,75 dl créme fraiche
1,5 msk hackad schalottenlök
Ca 75 g röd eller svart stenbitsrom
Salt
Gräslök till garnering

Gör så här:

  1. Lägg skrubbad färskpotatis i en kastrull (skär eventuellt i mindre bitar)och häll på grädde och vatten så att det täcker. Koka potatisen tills den är mjuk.

  2. Stöt potatisen grovt i grädden (den kokta vätskan) och blanda med smör, créme fraiche och schalottenlök. Det får gärna vara små potatisbitar kvar.
    Smaka av med 1 tsk salt.

  3. Klicka potatiskrämen i glas eller små skålar.
    Toppa med rom och garnera med gräslök.
    Serveras gärna varm/ ljummen.

Inga kommentarer: